TWEEDE HUIS IN SPANJE

Uw wegwijzer voor uw tweede huis of vakantiehuis in Spanje

tweedehuisinspanje.nl

This website may be for sale. Click here to inquire about this website.

Landeninformatie Spanje

Het Koninkrijk Spanje ligt in het zuidwesten van Europa en heeft meer dan 45 miljoen inwoners. Spanje is een constitutionele monarchie en beslaat een oppervlakte van 505.992 km², bijna 13 keer zoveel als Nederland.

 

Spanje is een divers land met zeer uiteenlopende culturen, talen, eetgewoonten en klimaten. Het land varieert van de regenachtige vissersdorpen in Galicië tot het nachtleven van Madrid, de toeristische kusten aan de Middellandse Zee, het flamencodansen van Andalusië, en stierenvechten in vele delen van het land en het moderne Barcelona in Catalonië.

 

Klimaat

Spanje heeft diverse klimaten:

 

1. Noordoostkust van de Middellandse Zee (Catalaanse kust, Balearen, en de noordelijke helft van het Valenciaanse land): Mediterraans klimaat: Warme en soms hete zomers en milde winters, ongeveer 600 millimeter neerslag per jaar in een zeer klein aantal geconcentreerde dagen, zogenaamde Mediterraanse buien.

 

2. Zuidoostkust van de Middellandse Zee (Alicante, Murcia en Almería): Mediterraans klimaat: Hete zomers en milde winters. Erg droog, en bijna woestijnachtig, op sommige plekken slechts 150 millimeter neerslag per jaar, oftewel de droogste plek van Europa.

 

3. Zuidkust van de Middellandse Zee (Málaga en de kusten van Granada): Subtropisch klimaat Warme en soms hete zomers, extreem zachte en milde winters. Een gemiddelde jaartemperatuur van bijna 20 graden Celsius, ongekend hoog voor Europese begrippen. Vallei van Guadalquivir (Sevilla en Córdoba): Lange zomers met extreme hitte en droogte, zachte winters, vrijwel zonder neerslag. Bijna een woestijnklimaat.

 

4. Zuidwest Atlantische kust (Cádiz en Huelva): Warme, maar niet extreem hete zomers, zeer milde winters, relatief (voor dit deel van Europa) veel neerslag.

 

5. Spaanse Hoogvlakte (Madrid, Kastilië-La Mancha en Kastilië-León): Mediterraan klimaat met sterke invloeden van een extremer landklimaat. Lange en zeer hete zomers en koude winters, weinig neerslag.

 

6. Noordatlantische kust (Galicië, Asturië, Cantabrië, Baskenland): Zeeklimaat met milde zomers en milde winters, erg veel neerslag (1000-1200 millimeter per jaar)

 

Economie

Het land kon pas in de jaren 80 beginnen aan een inhaalslag en is tegenwoordig één van de belangrijkste economieën van Europa. Volgens de Wereldbank was Spanje in 2004 de achtste economie van de wereld. De levensverwachting van de Spaanse bevolking is één van de drie hoogste ter wereld. De levenskwaliteit is ook uitstekend. Volgens het Britse “The Economist” is die hoger dan die van landen als Canada, Frankrijk en de Verenigde Staten.

 

Landbouw

Spanje is één van de belangrijkste landbouwproducenten van Europa. Een aantal van de belangrijkste producten in deze sector zijn citroenen, sinaasappels, olijven en olijfolie, noten, druiven en wijn.

 

Toerisme

Het is ook het land met het op één na grootste aantal buitenlandse toeristen per jaar, na buurland Frankrijk, en beslaat maar liefst 7% van het wereldwijde internationale toerisme. Spanje herbergt alle soorten hotels, van pensions-achtige hotels tot zeer luxe hotels in bijvoorbeeld Marbella, Madrid en Barcelona. Op HotelsinSpanje.NL kunt u online uw favoriete hotel in Spanje online boeken.

 

Gastronomie

De Spaanse keuken is net zo divers als de Spaanse culturen en klimaten. Typische Spaanse producten zijn de vele wijnen en cava’s, talloze worsten waaronder chorizo, jamón serrano of jamón ibérico (iberische ham), De meest bekende gerechten zijn de Spaanse tortilla, Paella, Gazpacho, stoofpotten (cocidos) en Calamares a la Romana (gefrituurde inktvis). Bekend zijn ook de tapas, die zowel ’s middags als ’s avonds kunnen worden gegeten. In Spanje vind je overal Tapasbars, die ook in Nederland aan steeds meer populariteit winnen. Zie voor een selectie van tapasbars in Nederland de website www.TapasBars.NL Bezienswaardigheden

Spanje is een land vol met bezienswaardigheden waarvan maar liefst 38 de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

| links |
InformationStart Internet Concepts B.V., The Netherlands